Elaltatták Berlin utolsó címerállatát

A város 34 éves medvéjének, Schnuténak a sorsáról régóta heves viták folytak.

Elaltatták Berlin utolsó hivatalos címerállatát, a 34 éves Schnute nevű nőstényt. Schnute halálával egy 1939 óta tartó tradíció ért véget. A Berlin belvárosában található Köllnischer Parkban 76 éve élnek medvék. A város címerében látható állatok kifutója azonban a környezetvédők szerint nem volt alkalmas egy kifejlett barna medvének. 2012-ben tiltakozásul el is foglalták.

Schnute (1981-2015)
Schnute (1981-2015)
Forrás flickr.com

Berlin címerében 1280 óta szerepel a medve. Schnute 2013-ig lányával, Maxival élt itt, azonban a fiatalabbik állat halála után az állatvédők ismét elkezdték követelni, hogy tágasabb helyre szállítsák a medvét. A Medvebarátok Berlini Egyesületének elnöke, Christa Junge akkor azt mondta, hogy Schnute idős állat, Maxi halála után egy 480 négyzetméteres kifutóban maradt volna egyedül, és nem szerették volna medveparkba küldeni. A kifutót ezután a medve korának megfelelően alakították át, amiben neves szakértők voltak a segítségükre, de az egészségügyi problémáktól Schnutét ez sem mentette meg.

„Nagyon szomorúak vagyunk, hogy Schnutét el kellett altatnunk, de ez volt a helyes döntés, mivel egyetlen állatnak sem szabad szenvednie" - indokolta a Junge a döntést. A nőstény barna medvét vasárnap altatták el. Az állatnak számos egészségügyi problémája – többek között ízületi gyulladása – volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.