Ejtették a vádat a feleségét rémálmában megfojtó férfi ellen

Ejtették a vádat a brit férfi ellen, aki állítása szerint rémálmában fojtotta meg a feleségét. A bíró szerint tisztességes és odaadó férj volt.

Az 59 éves Brian Thomas tavaly júliusi nyaralásuk alatt ölte meg a feleségét, az 57 éves Christine-t. Az ügyészek elfogadták, hogy a férfinak alvászavarai voltak, és nem volt tudatánál, amikor álmában a szintén alvó feleségére támadt. "Hangsúlyoznom kell, hogy az eset körülményei szinte egyedülállóak Nagy-Britanniában, és világszerte is kevesebb mint 50 ilyen esetet jegyeztek fel" - mondta Iwan Jenkins államügyész.

Thomas beismerte a felelősségét, de ahelyett, hogy emberölés miatt vádat emeltek volna ellene, az ügyészek arra a következtetésre jutottak, hogy egészségi okokból nemvonható felelősségre. Ellenkező esetben Thomast pszichiátriai intézetben kellett volna fogva tartani, aminek a szakemberek szerint semmi értelme nem lett volna - mondta Jenkins.

A swansea-i büntetőbíróságon elhangzott, hogy Thomas rendszeresen szedett antidepresszánsokat, amelyektől impotens lett. A nyaralás előtt abbahagyta a szedésüket. Míg otthon külön hálószobában aludtak, a nyaralást "intim közelségben" akarták eltölteni. Orvosszakértők szerint a gyógyszerek szedésének hirtelen beszüntetése okozta a tragédiához vezető rémálmokat. A házaspár egy lakókocsiban aludt, amikor lármás fiatalok egy csoportja megzavarta őket. A férfi később azt álmodta, hogy az egyik fiatal behatolt a lakókocsiba, és amikor később felébredt, a felesége holttestét találta maga mellett, majd értesítette a rendőrséget. Justice Davis bíró kijelentette: Thomas, aki január óta volt őrizetben, a törvény szemében nem felelős azért, amit tett. "Tisztességes ember és odaadó férj" - mondta.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.