Éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban

Az éjszakai állatok életébe pillanthatnak bele a látogatók a Budakeszi Vadaspark márciusi és áprilisi éjszakai kalandtúráin.
Az éjszakai programok során a látogatók szakvezető kíséretében bepillantást nyerhetnek a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. A park állatai közül jó néhány éjszakai életmódot folytat, így mikor a nap lemegy, ők akkor kezdik meg vagy folytatják a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, fára másznak, vadásznak, vagy éppen aktív közösségi életet élnek - írja közleményében a vadaspark.

A kisragadozókra jellemző, hogy éjszakai életmódot folytatnak, így napközben leginkább csak a velük való foglalkozások alatt láthatóak, az éjszakai túra azonban lehetőséget ad az állatok aktív mindennapijainak megfigyelésére.

A nagyvadak, mint a medvék vagy a farkasok is aktívabbak éjszaka, de a vaddisznók is, amelyeknek dagonyázása vagy hangos vitatkozása a sötétben nem mindennapi élményt nyújt.

A túra szakvezetői az állatok gondozói is egyben, így a program során nem csak testközelből mutatják be a lakókat, de azok jelleméről, természetéről és nem mindennapi kalandjairól is mesélnek anekdotákat a résztvevőknek.

A programot márciusban és áprilisban négy-négy alkalommal szervezik meg napnyugta után, teljes sötétségben. A látogatóknak érdemes előre regisztrálni és elemlámpával készülni az esti sétára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.