Éjszaka kapták el a veszprémi orvvadászokat

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsít a rendőrség két férfit, aki engedély nélkül vadászott Veszprém megyében. Egyiküknél orvhalászathoz használt eszközöket is találtak - közölte a honlapján szerdán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Bakonyerdő Zrt. balatonfüredi erdészetének fővadásza és a balatonfüredi rendőrkapitányság körzeti megbízottja múlt héten csütörtök éjszaka ért tetten egy 45 éves veszprémi és egy 48 éves tihanyi lakost, aki egy engedély nélkül kialakított vadetető mellett, egy fán lévő tüzelőállásról figyelte a vadakat.

A férfiakat igazoltatták, majd a környék átvizsgálásakor a helyszínen egy átalakított fegyvert találtak. A nyomozók a későbbi házkutatás során engedély nélkül tartott lőszert, számszeríjat, vadász nyílvesszőket és több szarvas-, őzbak-, illetve muflontrófeát, vaddisznó agyarakat is lefoglaltak.

A nyomozók az egyik gyanúsított lakcímén lefoglaltak közel 100-150 kiló különböző fajtájú fagyaszott balatoni halat, illetve az orvhalászathoz szükséges eszközöket. A gyanúsítottak részben beismerő vallomást tettek, egyikőjüket a járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a másik gyanúsítottat esetében házi őrizetet rendelt el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.