Éjjel-nappal verték a cirkuszi elefántot

Véget ért Nagy Britannia legidősebb és egyben utolsó cirkuszi elefántjának eddigi kínokkal teli élete. Állatvédők titkos, leleplező videóval tárták a nyilvánosság elé a brutálisan bántalmazott állat életét.

Az ötvennyolc éves elefánt kiskora óta a Bobby Robert’s Super Circus egyik fő attrakciója volt. Ann-t baby kora óta folyamatosan bántalmazták, élete nagy részét pedig egy cölöphöz verve élte.

"Gondozói" botokkal és vasvillával püfölték az elefántot, ahányszor a közelében volt dolguk. A folyamatos bántalmazások miatt az elefántnál súlyos izületi gyulladások alakultak ki, ami miatt Ann mind nehezebben mozgott. A cirkusz alkalmazottait azonban ez sem hatotta meg, tovább bántalmazták az állatot.

Brit állatvédők végül megelégelték a kegyetlen helyzetet, összefogtak és titkos, leleplező videó segítségével hozták nyilvánosságra Ann szörnyű sorsát. A sokkoló felvételeknek meglett az eredményük, az elefánt kiszabadulhatott kegyetlen börtönéből és új otthonra lelt a Wiltshire megyei Longleat Safari Parkban, ahol ideális körülmények között, boldogan élhet tágas kifutóján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.