Ehető csokiruhák a kifutón

Teljes egészében ehető kisestélyit kreált egy brit tervezőnő: ötven kiló csokoládé és több mint száz munkaóra kellett a díjnyertes ruha elkészítéséhez.

Akárcsak a milánói, párizsi vagy New-Yorki divathéten, úgy a londoni Chocolate Week Graduate Fashion Weeken is szebbnél szebb ruhakölteményeket vonultattak fel a tervezők. A divathét különlegessége azonban az volt, hogy ezek az alkotások mind-mind ehető dologból, többnyire csokoládéból készültek. A nem mindennapi eseményt természetesen egy nagy svájci csokoládégyártó cég szponzorálta.

A fődíjat a 23 éves Lauren Smith kapta Örök Gyémánt fantázianevű estélyi ruhájával, a pompás, vállpánt nélküli darab bármelyik nagy divatcég kifutóján megállta volna a helyét - már ha nem teljes egészében csokoládéból lenne. Az Audrey Hepburnt és az 50-es éveket idéző alkotás míder jellegő felsőrésze szorosan követi a testet, míg lent A-vonalban bővül, a ruha fodrain pedig különféle motívumok mint például csili vagy narancskarikák láthatóak.

"Az egész feladat igazán izgalmas kihívás volt. Nőies és elegáns darabot szerettem volna készíteni, és azt hiszem, sikerült" - mondta el a fiatal tervező, aki két hetet dolgozott a ruhán. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az alapul szolgáló vékony szövetréteg megtartsa a több réregben felvitt, mintegy 50 kilónyi csokoládét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.