Éhes venezuelaiak lemészárolták egy állatkert lovát

Caracas állatkertjébe a hajnali órákban másztak be az éhező venezuelaiak, és levágtak egy mént, a húsát pedig elvitték és elfogyasztották. A ló az állatkert egyetlen lova volt, kivezették a karámjából, elvitték egy félreeső területre és ott mészárolták le.

A Telegraph beszámolója szerint az állatkert dolgozói találták meg a tetem maradványait: a ló fejét és bordáit. Minden más testrészt elvittek az éhező helyiek. A mészárlás miatt az ügyészség indított eljárást.

Forrás:Telegraph

Nem ez a ló volt az egyetlen állatkerti állat, amely a helyi lakosok asztalán végezte. A Venezuelát sújtó élelmiszerhiány miatt a környéken élők levágták már a vietnámi sertéseket és elloptak néhány juhot. 

Az állatkertben egyébként ötven állat pusztult éhen az utóbbi fél évben, mert több hétig nem tudtak nekik enni adni. Jelenleg az oroszlánokat is tökkel és mangóval táplálják, húst csak elvétve kapnak. Az elefántoknak sem egészítik ki az étrendjét gyümölcsökkel, hanem csak szénát adnak nekik. 

Forrás: Telegraph

Az állatkerti szakszervezet vezetője azt mondta: a fővároson kívül a helyzet még rosszabb. A park most adományokat kér a helyi vállalkozásoktól, hogy ilyen módon beszerezzék a megfelelő mennyiségű gyümölcsöt, zöldséget és húst az állatok számára.  

"Mi mindent megteszünk, ami emberileg lehetséges, hogy biztosítsuk az állatkert további működését", mondta Oslander Montoya, Caracas önkormányzatának ügyvivője, akihez az állatkert finanszírozása tartozik.

Az állatkerti dolgozók azt tervezik, hogy néhány állatot átszállítanak a környező állatkertekbe vagy akár távolabb is, mert aggódnak amiatt, hogy tucatnyi vadállat - köztük a veszélyeztetett pápaszemes medve -, csak a szükséges táplálékmennyiség felét kapja naponta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.