Egzotikus állat cirógatására ébredt a kilencvenéves nő

Miamiban egy a kilencvenes éveiben járó nő hétfőn békésen aludt, amikor azt érezte, hogy valami csiklandozza az arcát. kinyitotta a szemét és azt látta, hogy egy furcsa, kutya méretű, majomszerű állat alszik összegömbölyödve a mellkasán.

A mosómedvefélék családjába tartozó kinkaju és az idős asszony is sikított, mikor a nő felébredt. A rémült állat a padlásra menekült, onnan csalogatta elő az asszony egy barátja némi cseresznye segítségével.

Kedden már a helyi állatorvos vette gondjaiba az állatot. Az öt éves kinkaju (más néven farksodró) teljesen egészségesnek bizonyult, viszont az orvos altatta, hogy elkerülje az esetleges harapásokat, amit az éles fogak okozhatnak.

Az életmódjában a majmok és a mosómedvék közti átmenetet képező faj éjszakai életmódot folytat. Főleg fákon él, ezért ritkán látni. Eredetileg Dél- és Közép-Amerikában fordul elő.

A viselkedése alapján az állatorvosok valószínűsítették, hogy ezt a példányt valaki házi kedvencként tartotta otthon. A helyi sajtóban közzétett felhívásra aztán jelentkezett is a gazdi, Ray Fernandez. 

Kiderült, hogy a kinkajut Banánnak hívják és Fernandez a rokonaira bízta őt, amíg a házát felújította. Az állat azonban kiszökött és egy hétig kóborolt, mielőtt a miami asszonynál próbált bevackolni.

"Hagytam kint neki ételt és egy csapdát, de nem sikerült elkapnom... Elég messzire csatangolt onnan, ahonnan megszökött" - mesélte a gazdi a CNN-nek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.