Együttműködés a Véradók Világnapján

Pénteken, a Véradók Világnapjának központi ünnepségén együttműködési megállapodást ír alá a Nyíregyházi Főiskola rektora, Jánosi Zoltán és Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. A megállapodás célja, hogy a Vöröskereszt szaktudásával és tapasztalatával elősegítse a főiskola hallgatói, tanulói és dolgozói egészséges életmódjának, a társadalmi jelenségek iránti érzékenységének, a saját és mások életminőségéért érzett felelősségének kialakulását.

Az Egészségügyi Világszervezet, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Föderációjának kezdeményezésére 2004 óta június 14. a Véradók Világnapja, amelyik egybeesik Karl Landsteiner, az A-B-0 vércsoport-rendszer felfedezőjének születésnapjával. Az egész világ ekkor köszönti az önkénteseket.

A magyar véradók központi világnapi ünnepségét idén június 12-én a Nyíregyházi Főiskolán (Nyíregyháza, Sóstói út 31./b) rendezi a Magyar Vöröskereszt. A 2008/2009-es tanévre meghirdetett Országos Felsőoktatási Véradóverseny és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolái körében megrendezett országos véradóverseny eredményhirdetése is ekkor lesz a főiskolán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.