Egyre tavasziasabb az idő

Naposnak és kellemesen melegnek ígérkezik a hétvége, a maximumok 15-16°C körül alakulnak.
Szombaton reggel országszerte derült időre ébredhetünk, csak északkeleten lehet fátyolos az ég. Napközben is sok napsütésre van kilátás, estétől lehet több felhő az égen, de eső nem lesz. Többfelé feltámad a déli-délnyugati szél. Hajnalban gyengén fagyhat, nappal 13-18°C közötti értékekre számíthatunk.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap északnyugat felől gyenge hidegfront éri el térségünket, felhőzetéből azonban csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor. A szél északkeletire fordul, többfelé megélénkül. Délutánra 10 és 16°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn már az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet és újra a napsütésé lesz a főszerep. A légmozgás délutánra mindenütt mérséklődik, igaz, a legmelegebb órákban mindössze 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

A front mögötti hidegebb levegő zöme a Kárpátokon kívül marad, így kedden is szép tavaszi időre, sok napsütésre van kilátás kellemes, 12-17°C közötti délutáni hőmérsékletekkel. Szerdán tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.