Egymillió köbméter illegális szemét került elő Nápolyban

Egymillió köbméter hulladékot tartalmazó, illegális szemétlerakóra bukkantak Nápolyban az olasz hatóságok egy régi kőbánya területén.

Többnyire építkezésekről származó veszélyes hulladékot, vasdarabokat és sittet találtak a közel 290 ezer négyzetméternyi, használaton kívüli kőbányában - mondta a környezeti és gazdasági bűncselekményekben nyomozó speciális rendőrségi csoport vezetője.

A régi kőbánya közelében egy kórház van, és a hatóságok által készített fényképeken látszik, hogy az illegális lerakó mellett mezőgazdasági területek húzódnak, és lakóházak állnak.

Nápoly és környéke több mint egy évtizede súlyos hulladék-elhelyezési problémákkal küszködik. A krízis egyik oka, hogy a helyi maffia, a Camorra busás ellenszolgáltatás fejében nagy mennyiségű szemetet, benne mérgező hulladékot szállít a városba az ország északi részéből.

Silvio Berlusconi olasz kormányfő júliusban azt mondta, hogy lezárult "a nápolyi szemétválság drámai szakasza", és megerősítette, hogy válságmegoldó akciótervének értelmében új szemétlerakó helyeket nyitnak meg, és négy új szemétégetőt építtetnek, amelyek közül az első már jövő januártól üzembe helyezhető lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.