Egymillió dollárra pereli Florida kormányzóját David Byrne

Charlie Crist floridai politikus engedély nélkül használta fel a Talking Heads egyik számát kampányában. David Byrne egykori frontember szerint rajongói valószínűleg csalódnának benne, ha engedélyezné, hogy különböző kampányokhoz használják fel az együttes számait.

Egymillió dollárra perelte be Charlie Crist floridai kormányzót az egykori Talking Heads együttes frontembere, David Byrne, mert a politikus engedély nélkül használta fel a zenekar egyik számát kampányában.

David Byrne hétfőn nyújtotta be keresetét a tampai szövetségi bíróságon. A kormányzó a beadvány alapján engedély nélkül használta fel az együttes 1985-ös Road to Nowhere című számát egy internetes kampányban, amellyel ellenfelét, Marco Rubiót igyekezett kigúnyolni. A politikai reklám januárban elérhető volt a kormányzó saját weboldalán és a YouTube videomegosztó portálon is.

Lawrence Isernek, Byrne jogi képviselőjének elmondása szerint Christ nem csupán a szerzői jogok ellen vétett, hanem a megtévesztő reklámozásra vonatkozó törvényt is megsértette azzal, hogy azt a látszatot keltette, mintha az énekes is a támogatói közé tartozna.

Byrne hangsúlyozta, hogy rajongói valószínűleg csalódnának benne, ha engedélyezné, hogy különböző kampányokhoz használják fel az együttes számait. A kormányzó kampányszóvivője egyelőre nem reagált a történtekre.

A skót származású Byrne 1974-ben alapította a Talking Heads együttest, amely 1991-es feloszlása előtt olyan slágerekekről volt híres, mint a Burning Down The House, a Psycho Killer, vagy a Once In A Lifetime.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.