Egymillió eurót tépett fecnivé ostoba bosszúból

Majdnem egymillió eurót aprított miszlikre egy osztrák nyugdíjas. A 85 éves asszony így próbálta meg kisemmizni az örököseit.

Az asszony egy alsó-ausztriai idősek otthonában halt meg. A 950 000 eurónyi készpénz és a megtakarításait tartalmazó betétkönyvek fecnijeit az ágyában találták meg - számolt be az osztrák The Local osztrák kiadása az ügyészség tájékoztatása alapján.

Erich Habitzl államügyész is megerősítette a szokatlan leletet, hozzátéve, hogy semmit nem tud tenni a rokonokért. „A hölgy tulajdonában lévő pénz megrongálása nem bűncselekmény, így nem indítottunk vizsgálatot" - mondta el az AFP-nek. Az esetről elsőként beszámoló Kurier szerint azonban a nő családjáé az utolsó szó, mivel az osztrák központi bank (OeNB) azt ígérte, hogy a konfettivé tépett bankjegyeket beváltja készpénzre.

„Ha az örökösök megtalálják a pénzdarabkákat és tisztázzák a pénz eredetét, akkor természetesen be lehet váltani a bankjegyeket. Ha nem fizetnénk ki az összeget, akkor nem a megfelelő embereket büntetnénk meg" – nyilatkozta a Kuriernak Friedrich Hammerschmidt, OeNB pénztári részlegének vezetőhelyettese.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.