Egy tűzvészben megsemmisültek a riói karnevál kellékei

Lángok martalékává lett hétfőn Rio de Janeiro városában a világhírű karneválon részt vevő szambaiskolák raktárépületeinek egy része, így alig egy hónappal a világhírű rendezvény előtt tömegével semmisültek meg kosztümök és kellékek.

A brazil televíziók felvételei szerint óriási füstfelhők gomolyogtak a levegőbe a metropolisz "szambavárosának" egy része felett. A szambaváros Rio de Janeirónak az a része, ahol a karneválra készülő iskolák hónapokat töltenek a felkészüléssel.

A megsemmisült szambaiskola
An aerial view from a helicopter shows smoke billowing from a fire raging through samba schools, where floats, costumes and props of the Rio Carnival are made and kept, in Samba City, Rio de Janeiro February 7, 2011. The fire, which swept through the center of Carnival preparations in Rio de Janeiro on Monday, destroyed hundreds of costumes and floats less than a month ahead of Brazil's annual festival of hedonism. REUTERS/Ag O Globo/Genilson Araujo (BRAZIL - Tags: DISASTER) NO SALES. NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. BRAZIL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN BRAZIL

"Felfoghatatlan veszteség" - idézte a Globo televízió internetes oldala Jorge Castanheirét, a karnevált rendező Liesa nevű testület elnökét.

A televíziós riportokban munkások voltak láthatók, amint a komplexumba behatolva próbálják megmenteni a karneválra szánt feldíszített kocsikat, míg a tűzoltók a lángokkal küzdenek. A sajtó információi szerint négy szambaiskolát különösen súlyosan érintett a tűzeset, és kérdésessé vált részvételük a március 4-én kezdődő karneválon.

A lángokat végül sikerült megfékezni, Eduardo Paes, a metropolisz polgármestere pedig bejelentette, hogy a rekonstrukció már a héten megkezdődik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.