Egy tűzoltó meghalt, öt megsebesült Ópusztaszernél

Egy tűzoltó meghalt, öt másik pedig megsérült, amikor felborult egy tűzoltóautó szerdán Sándorfalva és Ópusztaszer között – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Szenti Szabolcs, a főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a jármű eddig tisztázatlan körülmények között borult fel, a baleset következtében egy tűzoltó meghalt, egy súlyosan, négy pedig könnyebben megsérült.

A baleset sérültjeit időközben kiengedték a kórházból, Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője délután meglátogatta őket a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon. A baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatóján Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője felidézte: társai egy oltásról indultak vissza szegedi állomáshelyükre, amikor Ópusztaszer közelében egy balkanyarban a tűzoltóautó eddig tisztázatlan körülmények között kisodródott és felborult.         

Az MTI úgy tudja, hogy a baleset halálos áldozata a jármű hátsó ülésén, az egyik ablaknál ült. Műszaki és munkabiztonsági szakértők vizsgálják a baleset körülményeit. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy délután megkezdődött a műszaki mentés, a gépjárműfecskendőt több jármű - köztük tűzoltóautók - segítségével sikerült az útra emelni. A tűzoltók csendben, megrendülten dolgoztak.

A történtek feldolgozásában a rendőrség pszichológusa segít a tűzoltóknak, a katasztrófavédelem szegedi központjában pedig saját pszichológusaik is várják a segítséget igénylőket. Az útzárat fél hatkor feloldották.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.