Egy szépségkirálynő halála – fenekétől a tüdejéig hatolt a bőrfeszesítő

Egy rutinszerű plasztikai műtét nyomán életét vesztette Solange Magnano volt argentin szépségkirálynő, akinek a fenekébe fecskendezett folyadék a tüdejére húzódott. Mindene megvolt, mégis életét áldozta egy feszesebb hátsóért – kommentálta a halálhírt egyik közeli barátja.

Harmincnyolc éves korában tüdőembóliában elhunyt Solange Magnano, az 1994-es Miss Argentina szépségverseny győztese. A nyolcéves ikerpárral büszkélkedő családanya egy rutinműtétnek számító esztétikai beavatkozás nyomán vesztette életét, amikor a fenekébe fecskendezett folyadék a tüdejéig vándorolt, és elzárt egy eret. Mindene megvolt, amit akarhatott, mégis életét áldozta egy feszesebb hátsóért – kommentálta a halálhírt egyik közeli barátja.

Solange Magnano
Solange Magnano

Magnanót csütörtökön, krónikus légzési elégtelenséggel szállították be egy Buenos Aires-i kórházba, ahol még három napig küzdöttek életéért, ám szervezete a kialakult tüdőembólia miatt vasárnap felmondta a szolgálatot. Hétfői temetését az argentin televízió is közvetítette.

Argentína az elmúlt években egyébként kedvelt célpontja az örök fiatalságot – vagy az örök halált – üldöző turistáknak, a plasztikai műtéteket más dél-amerikai országokban ugyanis lényegesen drágábban végzik el, mint itt. Az ár mindazonáltal nem a színvonalra jelent garanciát. A mostani esetben is valószínűsíthető orvosi műhiba nyomán tavaly egy Chiléből érkezett nő halt meg három, gyors egymásutánban végrehajtott arcfelvarrás komplikációiban, 2008 júliusa óta pedig az argentin Chaco tartomány parlamentjének egyik tagja kómában van egy balsikerű ajakfeltöltés után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.