Egy szállodában találták meg az exmoori császár fejét

Megtalálták a néhai brit vadkirályt: az exmoori császárnak hívott szarvast.

Pontosabban jobbára csak a fejét nyakastul. Egy bolhami szálloda falán fedezték fel. A két méter hetven centi magas - patája aljától agancsa csúcsáig mérve - állatot tavaly októberben lőtte ki egy vadász, a többi meg dühösen gyászolta a jól ismert császárt természetbarátokkal együtt. 

"Mivel ezzel a csodálatos példánnyal a párosodási szezon vége előtt végzett valaki, a bika nem kapott esélyt arra, hogy az idén megfelelően üzekedhessen, így nem örökíthette génjeit tovább a lehető legszélesebb körben" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap a szarvas pusztulását követően Peter Donnelly exmoori szarvasgazdálkodási szakértőt, aki hozzátette, hogy az öreg bikákat ki kell selejtezni, de az exmoori császár még bőven élhetett volna.

Akadtak, akik bíróság elé akarták citálni a "császár hóhérát", az illetőnek ettől persze nem jött meg jobban a kedve ahhoz, hogy felfedje magát. Most sem tudni ki ő, a szálloda tulajdonosnője csak annyit mondott, hogy kölcsön kapta a trófeát, de megígérte tulajdonosának, hogy nem fedi fel kilétét, amit be is tart. 

A hotel mindössze 14 kilométerre van a szarvascsászár elleni "gyilkos merénylet" helyszínétől - adta hírül a The Daily Telegraph című lap.

Úgy tűnik egyébként, hogy megvan a császár utódja, bár csak királynak hívják. Koronája ékesebb - 17 pontos agancsa van, míg a császárnak csak 14-es volt -, ám még nőnie kell sokat: 210 centi magas, azaz bő fél méterrel alacsonyabb néhai "feljebbvalójánál".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.