Egy ruha tíz arca

Szinte nincs olyan nő, aki ne állna indulás előtt a ruhákkal teli szekrénynél tanácstalanul és persze kétségbeesetten, azon gondolkodva, hogy mégis mit vegyen fel. Erre a problémára nyújt megoldást egy magyar divattervező sokféleképpen variálható kreálmánya.

Könczöl Veronika már gyerekkorában vonzódott a szép textilekhez, így nem volt kérdés, milyen szakmát fog választani. Immár 15 éve tevékenykedik a divatszakmában, volt tanuló a Luan by Lucia szalonban és más kisebb helyeken is, vezetett méretes szalont, saját márkáját, a Sensimillát pedig 2000-ben álmodta meg.

– A szekrényünk telis-tele van feleslegesen megvett ruhadarabokkal, mindenkinek van legalább egy olyan, amit még soha nem vett fel, de nem is fog – meséli Veronika, mikor különleges és egyedi ruháiról kérdezem. – Fontosnak tartom a tudatos vásárlói gondolkodást, ezért választottam küldetésemnek azt, hogy variálható kreációk által megmutassam az öltözködés kreatív, sokszínű és fantáziadús lehetőségeit.

2010-es kollekcióját a két gyermekével otthon töltött évek ihlették, ezeknek a modelleknek a "tekergetéséből" született meg a 10waydress gondolata: néhány méter anyagnak és a furfangos szabásnak köszönhetően sokféleképpen és sokféle alkalomkor lehet viselni.

A ruha mellrésze két hosszú anyagcsíkban folytatódik, melyek tetszőlegesen csavargathatóak és variálhatóak, így legalább tíz különböző fazonú öltözéket tudunk készíteni. Lehet belőle vállpánt nélküli miniruha az esti buliba; szexi, egész hátat szabadon hagyó; vagy akár mell alatt megkötött, görögös stílusú ruhaköltemény is.

A lágy esésű 10waydress tizenkét színben kapható – a ciklámentől kezdve a tüzkizzöldön át a decensebb feketéig – így mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

– Természetesen nem akarom teljesen kivonni magam a konvenciók alól, hiszen az anyag is meghatározza, hogy milyen alkalomra veszünk fel egy ruhát. Ezért terveztem meg a 10waydress estélyit, aminek van egy olcsóbb, szaténből és egy drágább, hernyóselyemből készült változata is.

A Ring Dresst nyárra tervezte, a rafinált, kámzsa jellegű gallér variálásával hol merészre, hol pedig visszafogottabbra lehet alakítani; ha fordítva bújunk bele, hátul egészen mélyen kivágott fazont is tudunk készíteni belőle.

– A multifunkcionalitás inspirált, amikor az új kollekcióm részeként megalkottam a 10way blúzt, 10way topot és a bolerónadrágot. Az őszi-téli szezonra készült el a kötött anyagból készült 10waydress, melynek hosszú pántja akár sálként is használható – teszi hozzá Veronika, aki azt is elárulja, az ötletek tárháza szinte végtelen, az elkövetkező években is jó pár újdonságot szeretne bevezetni.

Csak a viselőjén múlik, hogy is néz ki a ruha
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.