Egy rossz kattintás a Facebookon: leleplezte magát a családi pótlékkal csaló nő

Egyedülállóként három év alatt több mint tízmillió forintnyi norvég koronát kapott egy hölgy, akit leleplezett, hogy „kapcsolatban lévő”-re állította át családi státuszát a Facebookon. A hivatal ellenőriz mindenkit a honlapon? Vagy csak véletlenül talált rá a hivatalnok, aki maga is lelkes használója a közösségi portálnak?

Csalás miatt hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy asszonyt, miután kiírta a Facebookra, hogy élettársi kapcsolatban van. A kétgyermekes anya több mint 350 ezer norvég koronát (11 millió forint) kapott családi pótlék és egyéb támogatások formájában miután az illetékes hatóságnál bejelentette, hogy egyedülállóként ő a család fenntartója. A pénzt 2003 augusztusától 2006 januárjáig utalták neki.

Csalására akkor derült fény, amikor a Facebook nevű internetes közösségi portálon átállította státuszát, s a honlap kiírta: élettársi kapcsolatban van. A Buskerud megyei város, Drammen internetes újságja szerint a norvég munkaügyi és jóléti hivatal ottani ellenõrzõ osztálya fedezte fel az esetet.

Miután eljárás indult a nő ellen, mindent bevallott a drammeni bíróságon. Arra hivatkozott, hogy még fiatal volt, amikor a hamis adatok regisztrációja történt, és hogy ma már nem tenne ilyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.