Egy napra skótok költöznek a legkisebb magyar faluba

Skótok szállják meg egy napra a legkisebb magyar falut. A Veszprém megyei Megyer községben most szombaton skót kulturális napot tartanak. Lesz dudaszó, falvak között rögbimeccs és folyni fog a whisky.

Aki szoknyás, velünk tart Megyerre! - ezen mottó jegyében különleges rendezvényre invitálják a nagyérdeműt a legkisebb magyar faluba, a Veszprém megyei Megyerre. A Megyerfeszt programsorozatban ezúttal Skócia látogat el az apró településre május 22-én. A szombati, ingyenes rendezvénynapon fellép Kéri György skótdudás, az Ister zenekar, de lesz skót táncház, felföldi erősember verseny és kispályás rögbimeccs is a környékbeli települések részvételével. Megyerre 2010-ben az Új Magyarország Vidékfejlesztés Program keretében ötvenmillió forint támogatás érkezik, ami közel hetvenmilliós fejlesztést eredményez majd.

A beruházás keretében szinte az egész falu megújul és visszakapja múlt századi hangulatát. A felújított parasztházakban harminchat falusi vendéglátó ágy fogja várni a vendégeket. Reményeik szerint a lovardát, az őshonos magyar baromfi bemutató majort, a falusi ízeket bemutató pajtákat, és a település kisebb nagyobb rendezvényeit a munkáltok nem fogják zavarni. Köztük a május 22-én, szombaton megrendezésre kerülő skót napot sem.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.