Egy másodperc gondtalanság

Gondtalanság - ez hiányzik leginkább a rák előtti időkből egy a kórral küzdő személynek. A Mimi Alapítvány tett róla, hogy néhányan, ha csak egy másodpercre is, de megfeledkezzenek a betegségről és ismét felhőtlenül boldogok lehessenek.

Egy francia alapítvány rákbetegeknek segít, céljuk, hogy a betegséggel küzdőket felvidítsák, átsegítsék a nehézségeken, és emlékeztessék, nem csak a rákról szól az élet.

A Mimi Foundation-t Myriam Ullens de Schooten hívta életre, ő maga is sokáig küzdött a kórral. Mint írja, az orvosok mellett nagyon sokat segítettek neki a pszichológusok és a többi beteg. Ráébredt, hogy nem elég a gyógyszeres kezelés és a kemoterápia, a jó közérzet, a jó kedv, az élniakarás is nagyon fontos, ebben szeretne másoknak segíteni.

Az alapítvány legújabb kampányfilmjének forgatására húsz olyan személyt hívtak meg, akik rákban szenvednek. Arra kérték őket, hunyják be a szemüket, és kisminkelték őket, valamint kaptak egy mókás parókát is. A résztvevők, akik egy kétoldalú tükör előtt ültek, igen csak meglepődtek, mikor meglátták magukat. Első reakciójukat fotózta le a tükör másik oldaláról Vincent Dixon, aki a képekből albumot készített "Ha csak egy másodpercre is" címmel.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.