Egy lakás árát drogozta el a magyar színész

A kilencvenes években 8 milliót, mai értéken számolva legalább 25 millió forintot, vagyis egy budai lakás árát költötte drogokra Szabó Győző.

A népszerű színész Toxikoma című könyvében leírta, hogy mivel akkoriban már főszerepeket játszott különféle filmekben, mindig volt pénze drogra. Jól keresett és ügyesen kezelte a pénzét, így soha nem kellett lopnia vagy eladnia a holmijait. „Iszonyatosan sok pénzt költöttem drogra!” - ezt Győző már a Frizbiben mondta, és azt is kiszámolta, nagyjából 90 ezer forintot szórt el havonta szenvedélyére, de sokszor nem is volt elég egy adag. 

Szabó Győző 10 éven keresztül élt a drogok bűvöletében, ebből nagyjából négy évig heroinista volt. Vagyis abban az időszakban legalább 4,5 millió forintot költött csak heroinra, ami mai árfolyamon 15 millióval egyenértékű, a maradék összeg a többi drogra, fűre, kokainra, morfiumra és a hozzájuk szükséges kiegészítőkre ment el. A színész azt sem tagadja, gyakran mások helyett is ő fizetett.

„Majdnem stimmel a számítás – mondta a Blikknek Szabó Győző egy kis elmélázás után. – Egy ötöst nyugodtan rá lehet dobni mai pénzben. A fű is drága volt, nemcsak a morfium. Amikor speedballoztunk, néha 25 ezret is fizettem a több gramm heroinért és kokainért.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.