Egy hétig maradt életben egy hetvenéves asszony a romok alatt

Élve emeltek ki egy hetvenéves asszonyt a mentőalakulatok a haiti főváros egyik székesegyházának, valamint egy huszonötéves nőt egy üzletközpontnak a romjai alól helyi idő szerint kedden, egy héttel a Port-au-Prince-t romba döntő földrengés után.

Anna Zizit mexikói tűzoltók emelték ki a törmelék alól, majd fektették hordágyra. A mentők infúziót kötöttek rá. Az idős asszony dalra fakadt, amint ismét biztonságban érezte magát. A mentőalakulat tagjai pedig sírva fakadtak örömükben.

Anna Zizi-t viszik mexikói mentők, miután élve emelték ki a port-au-prince-i érsek rezidenciájának romjai alól 2010. január 19-én
Port-au-Prince2010. január 20. Anna ZIZI-t viszik mexikói mentők, miután élve emelték ki a port-au-prince-i érsek rezidenciájának romjai alól 2010. január 19-én. Hét nappal a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés rázta meg Haitit, aminek következtében az eddigi adatok szerint 75 ezer ember életét vesztette, 250 ezer pedig megsebesült a karibi szigetországban. A 69 éves asszony egy vallásos rendezvényen vett részt a rezidencián, amikor megmozdult a föld, és az épület romjai maguk alá temették. (MTI/AP/ACT Alliance/Paul Jeffrey)

Az életben lévő asszonyról már korábban is tudtak. Sarah Wilson, a Christian Aid brit segélyszervezet szóvivője elmondta, hogy a mentőalakulatok tömlőn keresztül rendszeresen vizet juttattak el hozzá.

Nem sokkal az idős ember után élve mentettek ki Port-au-Prince egyik bevásárlóközpontjának romjai közül egy 25 éves nőt is. Egészséges és a körülményekhez képest jó állapotban van.

Az országba vezényelt amerikai katonák kedden figyelmeztettek: lassan elfogy a remény arra, hogy újabb túlélőket találjanak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.