Egy hatalmas elefántbika is lehet féltékeny

Mióta a Budapesti Állatkertben megszületett az időközben Asha névre elkeresztelt elefántborjú, nem is kérdés, hogy kire a legkíváncsibbak a látogatók. Ám úgy tűnik, az elefántborjúnak máris akadt egy irigye.

Az Angele és Asha látogatására érkező látogatók útját hatalmas vízfolyás keresztezte tegnap az Elefántházban. Az állatkerti dolgozók – minként a zoobudapest.com írja -, először megijedtek, mert azt hitték, csőtörés van.

De hamarosan nagy derültséget okozott, amikor rájöttek, Assam, az elefántpapa spriccelte ki az ormányával az itatójából kiszippantott vizet a látogatók útvonalába.

Vélhetően ily módon jelezte, hogy bár mostanában mindenki a picit és mamáját szeretné látni, azért ő is ott van ám! Természetesen az elefántgondozók kellőképpen kényeztetik a hatalmas kispapát is, hogy ne érezze magát mellőzve az újszülött körüli sürgés-forgásban.

Hogy jusson egy kis reflektorfény a féltékenykedő apaállatnak is, az intézmény feltöltött a honlapjára egy „werkfilmet”, mely bemutatja, hogyan érkezett meg annak idején Assam a Budapesti állatkertbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.