Egy gyárat is kiürítettek a Gávavencsellőn talált repesz-rombológránát miatt

Visszatérhettek otthonaikba a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn a Szőlőskert utcában lakók, miután a tűzszerészek elszállították a közelben talált repesz-rombológránátokat.

A Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje, Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: a terület átvizsgálása után végül öt darab, második világháborús, 100 milliméteres csehszlovák gyártmányú robbanótestet találtak. A gránátokat még nem lőtték ki, vagyis nem voltak beélesítve. A lövedékeket a Magyar Honvédség Központi Gyűjtőhelyére szállították. Megsemmisítésükről később gondoskodnak.

Csütörtökön délután, több mint 50 embert költöztettek ki otthonából. Az utcát, mintegy 200 méter hosszban lezárták, illetve kiürítették a közelben működő tésztagyárat is.

A feltételezések szerint a második világháborúban a helyszínen egy tűzelőállás működött és a katonák hátrahagyták a lövedékeket. A tűzszerészek átvizsgálják az iskola focipályáját is, ugyanis korábban onnan vittek földet a sportpályára, ahol most a lövedékeket megtalálták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.