Megrugdostak egy férfit a BKV-biztonságiak a 4-6-oson

Garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen a rendőrség, miután a fővárosi 4-6-os éjszakai villamos vonalán a biztonsági szolgálat erőszakkal állta útját egy, a járműre felszállni akaró férfinak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel. A BKV vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

A rendőrség az eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit és elemzi a felvételeket is.

Az egyik videomegosztó portálra a napokban került fel egy felvétel, amelyen az látszik, hogy a villamoson tartózkodó biztonsági szolgálat munkatársai nem engednek a járműre felszállni egy feltehetően ittas férfit. Először fellökik a férfit, aki ezután négykézláb próbált ismét a feljutni a villamosra, ekkor kisebb dulakodás alakult ki, majd lábbal lökik le a földre.

Az MTI érdeklődésére a BKV az ügy kapcsán azt közölte: értesültek a videóról, és a társaság "határozottan elítéli az ilyen magatartást". Az illetékes szakterület vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, amelynek eredményéről, annak lezárulta után tájékoztatják a sajtó képviselőit - olvasható a cég válaszában.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Mint írták, "mivel a rövid videóból nem derül ki semmilyen előzmény, ezért szükséges az alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálat".

A BKV az MTI-nek küldött későbbi tájékoztatójában kitért arra, hogy "a fizető utasok érdekében történő ellenőrzés sajnos konfliktusokkal járó feladat, ezért munkatársaiktól elvárás az udvarias és kulturált munkavégzés". Mint hozzátették, az elmúlt másfél hét során nyolc ellenőrt is támadás ért.

A cég közlése szerint az utasoktól az ellenőrökre, biztonsági őrökre érkező panaszok közül minimális a jogos panaszok száma, legtöbb esetben az érvényes jegy vagy bérlet nélküli bliccelők sérelmezik a jegyellenőrzés tényét.  

A társaság álláspontja szerint a jegyellenőröknek és biztonsági őröknek minden utassal szemben azonosan kell intézkedniük az előírások, és adott lehetőségeik szerint. Mint írták, rendszeresen ellenőrzik a biztonsági őrök tevékenységét, és ha nem a társaság elvárásainak megfelelő munkavégzést tapasztalnak, akkor szankcionálják a mulasztást elkövető munkavállalót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.