Egy férfi holttest nálunk, egy női a Tisza szerb oldalán

Egy férfi holttestet találtak a honvédség búvárai Röszke mellett a Tiszában ma délután. Valószínűleg egyike volt annak a több mint egy tucat menekültnek, aki illegálisan akart Magyarországra jönni a folyón át.

Október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a Tiszán kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben gyermekei életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította egy 15-18 fős csoport tagjai voltak, a többiek azonban a vízbe vesztek. Kutatni kezdtek, de csak a férfi és gyermekeinek nyomait találták meg a folyóparton.
Mivel a felszíni kutatás nem vezetett eredményre, Csongrád megye főkapitánya felkérte a honvédség búvárait, hogy kapcsolódjanak be a munkába és közösen fésüljék át azt a négy kilométeres Tisza szakaszt, mely Röszke mellett a szerb-magyar határvonal. Ma délután a búvárok egy férfi holttestet találtak a honvédség búvárai Röszke mellett. Egyelőre nem állapítható meg, hogy a csoport tagja volt-e, halálának okát szakértő vizsgálja a helyszínen.

Csütörtökön a szabadkai rendőrkapitány a Tanjug hírügynökséggel azt közölte: a szerb oldalon egy női holttestet találtak a Tiszában, miután a magyar fél tájékoztatta őket a feltételezett balesetről.

A szerb sajtó pristinai lapjelentésekre hivatkozva a nap folyamán számolt be arról, hogy mintegy 15 koszovói albán fulladhatott a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbáltak illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A koszovói sajtó arra alapozta a hírt, hogy az illegálisan Magyarországra készülőkről máig nem lehet tudni semmit. Állítólag október 14. és 16. között akartak átkelni a Tisza Szeged alatti szakaszán, de bárkájuk felborult, s nagy valószínűséggel mind a folyóba vesztek, egy férfi és két gyereke kivételével, akiknek sikerült partra vergődniük.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.