Egy csaló szimatolt a Prima Primissima Alapítvány díjazottjainál

Bejelentést tett a rendőrségen a Prima Primissima Alapítvány, mert tudomására jutott, hogy nevében egy ismeretlen magánszemélyektől elkéri a bankszámlaszámukat és érdeklődik az azon rendelkezésre álló összeg nagyságáról - tájékoztatott az alapítvány.

Lovassy Tamás, az alapítvány kuratóriumának főtitkára elmondta: eddig három esetről szereztek tudomást. Ismert személyiségeket próbáltak becsapni az alapítvány nevében azzal, hogy díjban részesülnek, és az előkészítéshez szükségesek bizonyos adatok, köztük a bankszámlaszám és az azon szereplő összeg. A három személy közül az egyiket ráadásul korábban már díjazták, ezért ő különösen furcsának tartotta az esetet.

A csaló által megkeresettek bejelentést tettek a történtekről a Prima Primissima Alapítványnál, a szervezet pedig hétfőn a rendőrséghez fordult az ügyben. Pénzügyi kár senkit nem ért - tette hozzá a kuratórium főtitkára.

Az alapítvány korábban közleményben tudatta, hogy az ismeretlen a kuratóriumi osztály vezetőjeként mutatkozott be és próbálta megszerezni az adatokat. A szervezet elhatárolódott az illetőtől vagy bármely hasonló kísérlettől.

Az alapítvány felhívta a figyelmet arra: eddig sem kérte és a jövőben sem kéri a Prima Primissima Díjra jelöltektől a bankszámlaszámukat.

A díjazottaknak minden év december első péntekén - a vállalkozók napja keretében - a Prima Primissima gálán adják át a csekket tartalmazó borítékot. A csekkre a díjazott neve kerül csak rá, számlaszáma nem szükséges hozzá.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.