Egy rendőr és kutyája szétválasztása ellen harcol Berlin

A német főváros több ezer lakója írta alá azt a petíciót, amelyben követeli, hogy ne válasszanak el egy rendőrt a vele együtt dolgozó szolgálati kutyájától.

Heike Fessel által elindított kezdeményezésnek eddig 12 839 aláírást sikerült gyűjteni. Az aláírók azt szeretnék, ha elzászi Sam és a gondozója, Robert P. együtt maradhat - írja a Local. „Három évig Sam és P. minden percet együtt töltöttek legyen szó családról, szabadidőről vagy bűnüldözésről" - írta Fessel.  A rendőrt azonban egy gerincműtét után egy évig nem teljesíthet járőrszolgálatot. Sam a gyógyulás alatt végig vele volt és segített neki, hogy újra tudjon mozogni.

A rendőrség azonban új járőr mellé szeretné helyezni a kutyát, ahelyett, hogy egymás mellett hagyná  a párost. Akkora volt a nyomás a testületen az üggyel kapcsolatban, hogy kénytelenek voltak kiadni egy nyilatkozatot.

„A rendőrkutyák nagy műgonddal kiválasztott állatok, amelyek költséges kiképzésen esnek át, és nem szokatlan eset, hogy a kutyának másik gondozója lesz. Ez gyakran megtörténik és semmilyen hárányos következménye nincs a dolognak a kutyákra. Ügyelnünk kell rá, hogy  a kutyák ne maradjanak túl sokáig tétlenül, mert annak a teljesítményük látja kárát." Tájékoztatásuk szerint Sam már beilleszkedett egy másik rendőr családjába, amelyhez januárban került az állat, P.-nek lehetősége volna megvásárolnia a kutyát a testülettől, de csak abban az esetben, ha az állatot nyugdíjaznák a kora vagy valamilyen betegsége miatt, nem pedig így, hogy ő maga nem tud jelenleg dolgozni.

A kampányból még 17 nap van hátra. Kérdés, hogy meg tudják-e győzni az embereket, hogy álljanak az indítvány mellé.

„Sam és gondozója, P. számára ez az állapot elviselhetetlen” –  írta Fessel a petícióban „Sok kutyatulajdonoshoz, állatbaráthoz és állatvédő aktivistához hasonlóan én is azt kérem, hogy P. kapja vissza Samet, mindkettőjük érdekében. Mindenekelőtt pedig azért, hogy ezzel is segítsük P. gyógyulását.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.