Egy oroszlánfókával sír együtt az internet népe

Szívszorító videót tett közzé az interneten egy állatvédő aktivista. A március 15-én, egy San Diegoi strandon készült felvételen az látható, ahogy egy nőstény oroszlánfóka kétségbeesetten próbálja életre kelteni halva született borját, miközben keservesen sír.

Andrea Else Hahn állatvédő aktivista, aki a Facebook-oldalára rengeteg oroszlánfókákról készült képet és videót töltött fel, lefilmezte, ahogy egy oroszlánfóka anya a koraszülöttsége miatt elpusztult borját siratja.

A nő másnap is visszatért a helyszínre, ahol a nőstény még mindig a borjú mellett fekszik, immár elcsöndesedve, könnyes szemmel.

A Facebookra feltöltött videót rövid időn belül több mint 800 ezren látták - írja a Daily Mail. Andrea Else Hahn a felvételhez annyit fűzött hozzá, hogy mi emberek hajlamosak vagyunk azt hinni, egyedül nekünk fáj utódaink elvesztése, de ennek az oroszlánfókának a fájdalma kijózanító figyelmeztetés mindannyiunk számára.

A dél-kaliforniai partoknál egyébként évek óta vészesen fogynak az oroszlánfókák. Szakértők szerint ennek részben az az oka, hogy az óceán szokatlanul meleg, ami pusztítja a tápláléklánc alsóbb szintjét alkotó élőlényeket, így a halakat is, melyek híján a ragadozó emlősök éheznek. Tavaly tavasszal rekordszámú fóka, többségében borjú vetődött partra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.