Egy órányi ölelkezés 15 ezer forint

Bérölelő szolgáltatást indított egy amerikai cég. A New Jersey-i vállalat már körülbelül 40-től 53 dollárig terjedő összegért (11-15 ezer forintért) kiküldi egyik választható nemű munkatársát, aki kérésre elmegy az ügyféllel sétálni, bevásárolni, beszélgetni és még terápiás ölelésben is részesíti azt, akinek erre igénye van. A szolgáltatásban nincs jelen a nemiség, ártatlan társas tevékenységekről szól napi néhány órára.

„Az érintésterápia egy alternatív terápia, mely számos előnnyel bír. Küldetésünk, a magányosság és tüneteinek eltüntetése a világból, plátói interakciók segítségével. Az érintésterápia bizonyítottan javulást hoz depresszió, szorongás és stressz esetén" – idéz a Mirror az Snuggle Buddies nevű cég honlapján.

Egy ilyesféle plátói kezelés – egyórás ölelkezés – ára 40 és 50 dollár (11 és 15 ezer forint) között Evan Carp alapító elmondása szerint a vállalat jelenleg 125 szabadúszót foglalkoztat, havi árbevétele pedig eléri a 10 ezer 600 dollárt, azaz átszámítva meghaladja a 3 millió forintot. Az elégedett ügyfelek között olyan emberek vannak, akik valamilyen okból kifolyólag eltávolodtak az emberektől és nehezen kezdeményeznek, emiatt pedig különféle lelki problémáik adódtak – vagy a már meglévők súlyosbodtak.

Egy Jonathan nevű férfi azt írja, hogy bár vonakodott kipróbálni a szolgáltatást, amikor megölelték, hosszú idő óta az volt „az egyik leghitelesebb” érintés, amiben része volt. Az találkozás után új embernek érezte magát.

Egy másik férfi több mint egy éve küzdött már depresszióval és eszébe se jutott, hogy ennek köze lehet magányához. Egy barátja ajánlotta figyelmébe a szolgáltatást és miután kipróbálta, teljesen meglepte, hogy az ilyen látszólag jelentéktelen dolog, mint az érintés, ilyen sokat javított a hangulatán.

Az egyik „professzionális” ölelő, Tonnie azt mondja, őt mindig is pozitív, melegszívű személyiségnek tartották, akinek bőven van mit adnia másoknak. A nő ezért is választotta ezt a testhezálló munkát. Kollégája, Drew úgy érzi, ő már egész életében ezt akarja csinálni, olyan sokat jelent számára a pozitív megerősítés, amit másoknak adhat a terápiás érintésekkel.

Két nemrégiben készült felmérésre utalva a Mirror azt írja, hogy az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság 40 százaléka érzi magát magányosnak, ami 20 százalékos emelkedés az 1980-as évekhez képest.

Samantha Hess, hivatásos ölelő, aki a dédelgetés 65 testhelyzetét határozta meg és könyvet is írt, a The Atlanticnak azt mondta, őt és a hozzá hasonlókat azért biztonságos megölelni, mert nincs előéletük az ügyfeleikkel, a szolgáltatás mentes az érzelmi kötődéstől.

Hess és három társa 2013-ban alapított a New Jersey-i céghez hasonló vállalkozást az oregoni Portlandben. „Megkapod azt a figyelmet és szeretetet, amelyet megérdemelsz" – hirdetik a honlapjukon a foglalkozásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.