Egy napig verssel lehet fizetni a kávéért

A bécsi Julius Meinl globális kezdeményezésére 23 ország 1100 kávézójában különleges fizetőeszközt használhatunk március 21-én. Elég elmondani néhány sort kedvenc versünkből, hogy egy finom kávét kapjunk.

A költészet világnapján rendhagyó kezdeményezéssel várja a kávé- és irodalomszerető vendégeket világszerte 1100, köztük hazánk tíz kávézója: március 21-én rendhagyó módon verssel, verssorral vagy idézettel is fizethetünk egy csésze finom kávéért.

Az elragadó ötlet mögött a Julius Meinl áll. A bécsi székhelyű céget 1986-es alapítása óta erős kötelékek fűzik a költészethez.

„A 19. és 20. század nyüzsgő pezsgő szellemi és alkotói légkörében, híres irodalmárok, költők, festők, tudósok élték mindennapjaikat kávéházakban, Magyarországon ugyanúgy, mint a nyugat-európai nagyvárosokban, gondoljunk csak a legendás nagy kávéházakra, például a Pilvaxra, a Centrálra vagy a New Yorkra, ahol a kávé nemcsak átszőtte a hétköznapokat, de inspirálta is az embereket” - mesélt a kezdeményezésről Takács Péter. A Julius Meinl Hungary ügyvezető igazgatója azt is elmondta, remélik, az akció hagyományteremtő lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.