Egy nap két keréken

Ma rendezik meg az I Bike Budapest felvonulást, amelyre a szervezők több tízezer résztvevőt várnak. A hatalmas rendezvény miatt rengeteg útlezárás lesz, autóval nem érdemes a belváros megközelítésével próbálkozni.

Ma délutánra a bringa és a metró a javasolt közlekedési eszköz a belvárosban. Merthogy délután fél négytől rendezik a kerékpárosok I Bike Budapest elnevezésű felvonulását, melynek célja az: a főváros biciklis város legyen. A résztvevők fél négykor gyülekeznek a a Bakáts téren, a felvonulást négy órakor Gajus Scheltema, Hollandia magyarországi nagykövete nyitja meg a Közraktár utca és a Kinizsi utca sarkánál.

Az útvonal érinti a pesti alsó rakpartokat, a Dráva utcát, a Dózsa György utat, a Damjanich utcát, a Rottenbiller utcát, a Rákóczi utat, a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet hidat, az Attila utat. A menet áthalad az Alagúton, a Lánchídon, a Széchenyi téren, a Kossuth tér környékén és a Margit hídon. A seregszemlét rendőrök biztosítják; a demonstráció idején több út egyáltalán nem vagy csak nagyon lassan lesz járható és keresztezhető, mintegy négyszázötven önkéntes rendező biztosítja – a rendőrséggel és a BKK-val együttműködve – a tömegközlekedési eszközök gyors áthaladását, elsősorban a villamosokét és a metrópótlókét, amelyek várhatóan zavartalanul járhatnak.

Az esemény a nagy sikerű Critical Mass örököse. Az előd története 2013-ban ért véget, az új sztori ötlete a Magyar Kerékpárosklubtól származik. A szervezők arra kérik a bringásokat, hogy a KRESZ szabályait tartsák be, és semmilyen politikai párt jelképét ne hozzák magukkal. Továbbá felhívják a figyelmet arra, a felvonulás nem autósellenes tüntetés. Mint kiemelik: „Úgy gondoljuk, hogy egy fejlett közösségi közlekedési hálózat és a kerékpárral közlekedők számára vonzó és biztonságos úthálózat megoldást jelenthet a főváros közlekedési gondjaira.” Ennek jegyében szállnak ma bringára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.