Lelőtték a magyar nő férjét a ciprusi túszdrámában

Saját lakásukba zárkózott be Cipruson egy 41 éves egyiptomi férfi, aki 16 hónapos fiát túszként használva követelte, hogy beszélhessen a magyar feleségével – írta a Cyprus Mail. A pénteken kezdődő túszdrámában a túszejtőt megölték.

A férfi és 36 éves magyar házastársa sokat veszekedtek. Az asszony – derül ki az esetet a ciprusi lapban felfedező 444 cikkéből is – emiatt válni akart, a férfi azonban ezt képtelen volt elfogadni. Pénteken hét körül a szomszédok a kiabálás miatt kihívták a rendőrséget, de senki nem nyitott ajtót.

A nő 10-kor elindult a boltba, a férje is követte, karján a gyerekkel. Amikor elindultak feléjük a rendőrök, a férfi visszaszaladt a lakásba, magára zárta az ajtót és kést szorított a kisfiú torkának. 

A túszdráma 12 órán át tartott. Az asszony és a terrorelhárítás emberei próbálták meggyőzni a férfit, hogy adja fel magát, a férj azonban nem engedett, kinyitott a lakásban a gázcsapot és Molotov-koktélokat dobált az utcára. Végül hajlandó volt kinyitni az ajtót, hogy átadja a Molotov-koktélok készítéséhez szükséges eszközöket, és ezt kihasználva lőtték meg a rendőrök. Először gumilövedéket használtak, aztán élesre váltottak és végeztek vele.

Az esetben gyerek is megsérült, egy tíz centi hosszú, három centi mély vágás húzódik az arcától a nyakáig az ütőere közelében. Őt kórházba szállították. 

A történetben több zavaros pont is van. A lakásban találtak például egy golyóálló mellényt is, illetve nem tisztázott, hogy mikor a gumilövedékekkel lőttek, honnan gondolták a rendőrök, hogy ezzel nem sikerült megfékezni a túszejtőt, és hogy esetleg ekkor sérült-e meg a kisfiú. 

A rendőrség szerint a férfi három évvel ezelőtt érkezett Ciprusra. Feleségül vett egy magyar nőt, akitől gyereke is született. Munkanélküli volt, és politikai menedékkérelmét is elutasították.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.