Egy lyukban kell élnie az eladósodott kaposvári tanárnak

A múlt hét közepén lakoltatták ki a 64 éves Faludi Zoltánt kaposvári házából. A nyugalmazott tanárnak egy 13-15 négyzetméteres szobában kell magát meghúznia. A férfinak többmilliós tartozása van.

Faludi Zoltán a múlt héten elvesztette házát, miután nem tudta fizetni a kétezres évek elején felvett 3 milliós hitel törlesztőrészleteit. A sonline cikke szerint a férfi adóssága elérte a tízmillió forintot, ezért a bank árverésre bocsátotta kaposvári házát. Az ingatlan 4,1 millióért kelt el, ebből hárommillió ment a pénzintézetnek, a többi pedig az eljárásra.

Az új tulajdonos két rendőr segítségével lakoltatta ki otthonából a nyugalmazott tanárt, aki azóta a kaposvári Eötvös iskola kollégiumának egyik szobájában húzza meg magát. A szobát Horváth Zoltán, az intézmény igazgatója ajánlotta fel.

A kaposvári élelmiszeripari középiskola hajdani tanárának története hallatán több egykori ismerős ajánlott segítséget. Köztük Virth Balázs, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó, Gyurta Dániel egyik edzője is. Az úszótréner Faludi Zoltán tanár úrnak segítsünk címmel hozott létre csoportot a legnagyobb közösségi oldalon, s a hétvégén fel is kereste egykori tanárát. Virth elmondta, hogy Faludi annak ellenére nem fogadott el tőle pénzt, hogy hatmillióval még mindig tartozik.

A nyugdíjas úgy véli, hogy a jelenlegi törvények nem védik a rászorulókat. A férfi szerint komoly hálózat épült ki, ügyvédek, végrehajtók, adóhivatali dolgozók is azon vannak, hogy inkább elvegyék a bajba jutottak házait.

Faludi öt évvel ezelőtt egy stroke-on is átesett, s két évvel ezelőtt már egyszer megpróbálták őt kiköltöztetni.

Faludi Zoltán részletes kálváriáját a bankokkal, ügyvédekkel a Sonline-on olvashatja >>>

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.