Egy sárlavina szakította el egymástól a nővéreket - 30 év után találkoztak

A két kolumbiai lány még gyerekkorában veszítette el egymást, amikor a közeli vulkán kitört és elpusztította a városukat. 

Jaqueline és Lorena Sanchez 1985-ben vesztették el egymást, amikor a lakhelyükhöz, Armero városához közeli vulkán kitört. A kitörés által elindított lavina 20.000 embert ölt meg. A két kislányt más-más család fogadta örökbe és nem tudták, mi lehet a másikkal, de évek óta keresték egymást - számolt be a BBC.

A két nővér DNS tesztek, a közösségi oldalakon folytatott kampány és a katasztrófa áldozatait segítő Armando Armero alapítvány segítségével talált egymásra.

Jaqueline látott az egyik közösségi oldalon egy videót Lorenáról, amin a lány a túlélő családtagjairól tudakozódik.

Jaqueline Sanchez és Lorena Sanchez harminc év után találkoztak
Jaqueline Sanchez és Lorena Sanchez harminc év után találkoztak
John Vizcaino / Reuters

 

A két lány arról beszélt, milyen harminc év után találkozni egymással. Annak ellenére, hogy testvérek, újra meg kell ismerniük egymást. 

"Gyönyörű volt és szomorú, mert már harminc éve történt a szerencsétlenség és csak most tudtam meg, mi történt a húgommal" - mondta Lorena Sanchez. "Szóval az élete harminc évéből kell felzárkóznom és vele ugyanez a helyzet az én életemmel kapcsolatban." 

"Izgulok és ideges is vagyok, mert az ember nem tudhatja, hogy reagál a másik" - mondja Jaqueline. "Kíváncsi vagyok, hogy szeretni fog-e. Nem egyszerű elmagyarázni ezt a pillanatot."

Az alapítvány elintézte a két nő DNS tesztjét, ami alapján megállapították, hogy testvérek. A nyilvános szereplések ellenére a lányoknak nem sikerült megtalálni a szüleiket.

A Tolima vulkán 1985. november 13-án tört ki. A vulkán kráteréből kitörő törmelékár megolvasztotta a hegy gleccsereit, ezek négy hatalmas sárlavinát indítottak el. A sárlavinák elárasztották Armero városát és 29 ezer lakosából több, mint 20 ezret megöltek.

Ez volt az XX. század második legtöbb halálos áldozatot követelő vulkánkitörése. Csak a Mount Pelee szedett több áldozatot, még 1902-ben, akkor 30 ezren vesztették életüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.