Egy kislányt kínzott meg a két brutális óvodás

A kiscsoportos óvodást egy bokorban ütötte és rugdalta a két nagyobb fiú, az óvónőnek egy járókelő szólt az esetről.

Az óvónő azért nem vette észre az erőszakot, mert telefonált - tudta meg a Délmagyar. Az eset tavaly júniusban történt. A szülők feljelentése nyomán indult nyomozás, amit a rendőrség nemrégiben fejezett be. Az óvónő ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádemelést javasolt a hatóság.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy évi időtartamra –  nem jogerős határozatával – elhalasztotta a vádemelést a gyanúsítottal szemben - tájékoztatott Szanka Ferenc csoportvezető ügyész-szóvivő.

Az óvodapedagógus 2 perc 43 másodpercig telefonált, aminek során felügyelet nélkül hagyta a rábízott gyermekeket - számolt be a szóvivő. 

A lap úgy tudja, hogy az egyik nagycsoportos fiú a lányon térdelt és egy ággal ütötte, a másik fiú pedig a hajánál fogva a térdéhez verte a kislány fejét. A kislánynak homokot tömtek, szórtak a szájába, szemébe, ezért nem tudott segítségért kiáltani. Némán tűrte, hogy verik.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az óvónő csak akkor vette észre, hogy mi történik, amikor egy járókelő – aki az utcáról látta az esetet – becsöngetett az óvodába. A Délmagyar szerint a telefonáló óvónő már egy másik szegedi óvodában dolgozik. A bántalmazott gyermek szülei előbb részletesen beszámoltak az esetről, később azonban visszavonták nyilatkozatukat. A kislány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.