Egy büdös kis lyukban tartották fogva a testvérüket

Majdnem két évtizeden át tartotta fogva öccsét egy testvérpár Spanyolországban. A most 59 éves rabra véletlenül találtak rá a rendőrök abban az apró, mocskos helyiségben, ahol vécé és folyó víz nélkül tengette napjait – írja a Bild német bulvárlap.

A férfit 1996 óta egy Sevillához közeli kis andalúz faluban, Dos Hermanasban tartották fogva a saját testvérei. A „börtöne" egy alig három négyzetméteres galambdúc volt, egyetlen berendezése egy koszos matrac. Ezen hevert a szörnyen sovány és beteg ember, amikor véletlenül felfedezték. A férfi olyan szörnyű állapotban volt, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Megdöbbentő, de úgy élt már 20 éve, hogy nem használhatta a mellékhelyiséget (a dolgát edényekbe végezte el) és folyó vize sem volt.

Az 59 éves férfi testvéreit őrizetbe vették. A 61 éves nőt és 76 éves fivért személyi szabadság megsértésével és rossz bánásmóddal gyanúsítják. A fogva tartott testvér több mint ezer eurós nyugdíját a nővére vette fel, ő volt az is, aki etette az öccsét.

A legidősebb testvér tettüket azzal indokolta, hogy az öccsüknek mentális problémái vannak, a fogva tartásával pedig saját magukat is védeni akarták.

A testvérpár talán soha nem lepleződik le, ha egyik éjjel egy névtelen telefonáló nem tesz bejelentést a helyi rendőrségen egy részegen randalírozó alakról. Ő volt a legidősebb testvér, akit a rendőrök felkerestek otthonában. Ekkor vették észre a lelakatolt, leláncolt ajtót, gyanút fogtak, kinyittatták, és így találták meg a rabságban sínylődő férfit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.