Egy anya és gyereke maradt életben a dzsungelbe zuhant gépen

Öt nappal azután bukkantak rá egy fiatal nőre és gyerekére, hogy repülőgépük lezuhant a dzsungelben Kolumbia nyugati részén.

A 18 éves Maria Nelly Murillót és egyéves fiát a Cessna típusú kisgépük roncsainak közelében találták meg Choco tartományban. A nő könnyebb sérüléseket szenvedett, míg a baba úgy tűnik, teljesen egészséges. Mindkettőjüket a quibdói kórházba szállították repülővel. A kolumbiai légierő parancsnoka „csodaként” aposztrofálta a megmenekülésüket – számolt be a BBC.

A kétmotoros kisgép Quibdóból, Choco központjából tartott a csendes-óceáni partvidéken fekvő Nuqui városába, amikor balesetet szenvedett Alto Baudo régióban vasárnap. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget.

A mentőcsapatok hétfőn találták meg a gépet a pilótafülkében Carlos Mario Ceballos, a pilóta holttestével. A gép ajtaja azonban nyitva volt, Murillo és a gyerek, Yudier Moreno nem volt a repülőben. 

Egy tizennégy fős csapat három napon keresztül kutatott utánuk a dzsungelben.

„Ez csoda! Egy vad területről van szó, és a baleset katasztrofális volt” – nyilatkozta az AFP hírügynökségnek Hector Carrascal, a kolumbiai légierő ezredese. A csecsemőnek szerinte az anyja lélekjelenléte adhatott erőt a túléléshez.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.