Egri kórházvédők - megfélemlítő hatóságok?

Az egri "kórházvédők" szerint megfélemlítést szolgáló, koncepción alapuló és tendenciózus hatósági eljárások indultak az aktivistáik ellen.

Ezt az Egri Kórházvédők Egyesületének elnökségi tagja jelentette ki kedden sajtótájékoztatón Egerben, annak kapcsán, hogy  négy "kórházvédő" ellen, összesen nyolc szabálysértési eljárás  indult demonstráció engedély nélküli szervezése, illetve  becsületsértés miatt.

Szabó Pál úgy vélekedett, hogy a feljelentő, vagyis az Egri  Városi Rendőrkapitányság ezzel megkérdőjelezi a véleménynyilvánítás  szabadságát.

Az elnökségi tag elmondta: jómaga, valamint Mánya Kristóf, a  "kórházvédők" korábbi szóvivője, illetve Cser Ágnes az Egészségügyi  és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének  elnöke ellen indult eljárás szabálytalan demonstráció miatt. Hamzer  Etelkát, a "kórházvédők" szóvivőjét pedig még becsületsértéssel és  jó hírnév megsértésével is vádolják az általa hordozott  transzparensek szövege okán.

Egyik saját ügyében, fellebbezése nyomán már megszüntette a  szabálysértési eljárást a bíróság. Ugyanakkor Hamzer Etelkát  közmunka végzésére kötelezték az eljárás keretében - mondta Szabó  Pál.

A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés 2008. március 25-én  hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben  HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat. A cég tavaly november  1-jén vette át az intézmény üzemeltetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.