Égre-földre keresték, miközben a rendőrségen ült

Előkerült az emlékezetkiesésben szenvedő férfi, aki a hétvégén tűnt el a Déli pályaudvar környékéről Budapesten. Családja és több segítő szervezet is égre-földre kereste, a Facebook közössége is megmozdult érte, s mindeközben a rendőrségen ült őrizetben.
A gyógyszerezésre szoruló, közepesen demens 66 éves férfi pénteken „csavargott el otthonról". Családjához a keresésben több segítő szervezet is csatlakozott, a Facebookon is 3000-en osztották meg a férfi lányának felhívását. V. István megtalálása érdekében szombaton országos körözést is kiadott a rendőrség – írja a 2.kerület.ittlakunk.hu.

Az apa végül előkerült: a rendőrségen ült 72 órás szabálysértési őrizetben, mivel egy napos étlen-szomjan töltött kóborlás után egy fánkárusnál kikért négy fánkot, melyből hármat el is fogyasztott, ám felszólításra sem fizette ki őket. Az árust ezzel 380 forintnyi kár érte, ezért a demens férfi, aki nem emlékezett arra, hogy hol lakik, a rendőrségen kötött ki, ahol annak ellenére sem tudták megállapítani a személyazonosságát, hogy körözték és a pénztárcájában ott voltak a baj esetén értesítendő rokonok telefonszámai – számolt be az esetről a férfi lánya.

„Amikor tegnap (hétfőn) délután 18 óra körül kiderült számunkra, hogy hol van, és bevittük a fogdára az orvosi papírjait és a gyógyszereit, beszállították pszichiátriai osztályra. Most láthattuk, mert szerencsére megszüntették az őrizetbe vételt. Jelenleg a nevét sem tudja megmondani, de azért jól van, és már biztonságban. Vajon nem túl szigorú intézkedés ez egy láthatóan beteg emberrel szemben? Még egyszer köszönjük a rengeteg segítséget, aggódást és együttérzést!" – írja a nő Facebook bejegyzésében.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.