Égő ember rohant be a rendőrség Teve utcai székházába

A hírt egy szemtanúra hivatkozva az ATV közölte először. A rendőrségtől 2014 májusában közös megegyezéssel távozó, erőműkezelő karbantartóként dolgozó férfit életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba. A hátrahagyott táskájában búcsúlevelet találtak.

Egy ember felgyújtotta magát és berohant az Országos Rendőr-főkapitányság budapesti, Teve utcai székházába – adta hírül szombat délután egy szemtanúra hivatkozva az ATV. A csatorna közlése szerint egy ismeretlen férfiről van szó.

Az ATV a Teve utcából azt jelentette, hogy az égő ember a székház aulájába rohant be és futott körbe háromszor „Szeretlek, Eta!” vagy „Szeretlek, Eda!” kiáltásokkal, mielőtt sikerült volna eloltani a lángokat. A mentők elvitték, de az egyelőre nem világos, hogy milyen állapotban van.

Az ATV kórházi forrásokból úgy értesült, hogy a férfi testfelületének a 60 százaléka megégett az életét veszélyeztető akció miatt. Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK sajtószóvivője később bejelentette, hogy a rendőrségtől 2014 májusában közös megegyezéssel távozó, erőműkezelő karbantartóként dolgozó férfi életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba. A hátrahagyott táskájában búcsúlevelet találtak.

Csiszér-Kovács részleteket is elárult az incidensről. Elmondta, hogy az 55 éves budapesti férfi szombaton, nem sokkal 15 óra előtt a rendőrség Teve utcai székháza előtt ismeretlen gyúlékony folyadékkal leöntötte, majd felgyújtotta magát. Ezt követően berohant az épület fogadóterébe, áttörte a beengedő üvegajtót, majd összeesett. A székház őrszolgálatának munkatársai eloltották a tüzet, ezzel párhuzamosan értesítették a mentőszolgálatot és a katasztrófavédelmet. A rendőrség megkezdte az eset körülményeinek vizsgálatát - mondta a szóvivő.

A férfi felesége jelenleg is a rendőrség munkatársa, és bent is volt az épületben, amikor a férje égve berohant. Sokkot kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.