Nyereségvágyból megmérgezte gyerekeit

Száz év börtönbüntetésre ítéltek az Egyesült Államokban egy férfit, aki mérgező anyagokat kevert gyerekei levesébe, hogy kártérítést kapjon egy levesgyártó cégtől - közölte vasárnap az AHN hírügynökség.

A Georgia állambeli William Cunningham a Campbell Suop vállalattól akart pénzt kicsikarni úgy, hogy megmérgezte 18 hónapos lányát és 3 éves fiát.

Cunningham egyebek között receptre kapható Prozac és Amitriptyline nevű antidepresszáns gyógyszereket, valamint öngyújtófolyadékot kevert gyerekei ételébe. A fiú és a lány kétszer is kórházi kezelésre szorult; egy családtag szerint elképzelhető, hogy a lenyelt öngyújtófolyadék miatt életük végéig légzési rendellenességekkel fognak küzdeni.

Az esküdtszék ötrendbeli, gyerekek elleni kegyetlenségben és kétrendbeli súlyosbított támadás vádjában bűnösnek találta a férfit.

A korábban teherautó-sofőrként dolgozó Cunninghamet 2006 márciusában tartóztatták le. A férfi két hónappal korábban megfenyegette a Campbell céget, hogy pert indít ellene, mivel a cég szerinte fertőzött levest gyárt. Később, 2007-ben bevallotta, hogy alaptalanul támadta a vállalatot.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.