Egész fegyverarzenált foglaltak le Nógrád megyében

Az utóbbi hetekben három helyszínen foglaltak le lőszereket, fegyvereket és robbanószereket Nógrád megyében, egy elkövető rablóásatásokat is folytatott, egy másiknál kábítószer termesztéséhez szükséges anyagokat is találtak - a részleteket sajtótájékoztatón mondták el csütörtökön a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A pásztói kapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt folytat eljárást egy 29 éves mátraszőlősi férfi ellen, akinek lakásán különféle kaliberű, lőszernek látszó tárgyakat, kézigránátköpeny-elemet, néhány gramm lőport, régi puska-vázszerkezetet és lőszerhüvelyeket foglaltak le - mondta Szűcs Béla pásztói megbízott bűnügyi osztályvezető.

A házkutatáson középkori, bronz- és újkőkori cserépedények maradványait, nyílhegyeket, szerszámíjhegyeket, bronzkori fémtárgyakat, lándzsákat, ruhatűket, sarkantyúkat, fémgolyókat és érméket is lefoglaltak. Ezeket rablóásatásokon, fémkeresővel szerezte a 29 éves férfi Mátraszőlős környékén. A tárgyak minősítésében szakértői véleményre vár a rendőrség.

Egy 23 éves etesi férfi ellen robbanóanyaggal és kábítószerrel visszaélés miatt folytat eljárást a salgótarjáni rendőrség - erről Czipó Zsolt, a kapitányság vizsgálati osztályvezetője adott tájékoztatást.

A férfi vegyi anyagok felhasználásával készített robbanóanyagot, amelyet fel is robbantott az etesi temető melletti erdőrészen három ismerőse jelenlétében. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett, de a robbanásban több környékbeli ház ablaka megremegett, a nyomozás is lakossági bejelentésre indult.

Mint kiderült, a férfi internetes útmutatók alapján dolgozott, az anyagokat is a világhálóról rendelte, és azokat futár kézbesítette.

Czipó Zsolt az MTI kérdésére elmondta: a férfi nem készült bűncselekményre, csak "ki akarta próbálni magát", és ez volt a harmadik robbantása.

Lakásán marihuánát, ismeretlen növényi eredetű törmeléket, pipát, mérleget, kábítószer termesztéséhez szükséges keltető berendezést is lefoglaltak, ezeket jelenleg szakértők vizsgálják.

Mint az MTI megírta, április 10-én gyújtószerkezet robbant fel Balassagyarmaton egy 44 éves férfi kezében, amikor háza melléképületében tisztogatta a robbanótestet.

Döme Zsolt, a balassagyarmati kapitányság bűnügyi osztályvezetője közölte: a helyszíni szemlén gyújtómaradványokat, lövedéknek, lőszernek látszó tárgyakat is lefoglaltak.

A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mindkét kezét amputálni kellett. Ellene robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés miatt indítottak nyomozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.