Édes méreg: a cukor

Tiszta, fehér és halálos. Nem, nem a kokainról, hanem a cukorról van szó.

A kaliforniai egyetem tudósai úgy vélik, a cukor árusítását szabályozni kellene. A cukor ugyanis méreg, így legalább olyan szigorú szabályok szerint kellene árusítani, mint a cigarettát és alkoholt.

A tudósok rámutattak arra, hogy a cukor nem csak hizlal, hanem megbolygatja a test anyagcseréjét, megemeli a vérnyomást, hormonzavarokat okoz, és káros a májra. A károsodás a túlzott alkoholfogyasztással csaknem egyenlő mértékű – mellesleg a szeszes italok készítéséhez szintén van köze a desztilláló cukornak.

A kutatók azt állítják: a cukorfogyasztás következtében évente 35 millióan halnak meg (a cukor fogyasztása az elmúlt 50 évben megháromszorozódott). Arra figyelmeztetnek, hogy a cukros ételek és italok felelősek a betegségekért, beleértve az elhízást, a szívbetegséget, a rákot és a májproblémákat.

A California Egyetem munkatársa, Dr. Laura Schmidt elmondta: céljuk, hogy az emberek ne a cukorban gazdag ételeket válasszák, amelyek sajnos sokszor olcsóbbak, és könnyebb hozzájuk jutni, mint az egészséges ételekhez.

Édes élvezet: a cukor fogyasztása az elmúlt 50 évben megháromszorozódott
A shop staff displays Hello Kitty shaped waffles at a event named "Let's learn Japanese culture with Hello Kitty" at Tamagawa Takashimaya shopping center in Tokyo September 2, 2007. REUTERS/Toru Hanai (JAPAN)

(Daily Mail/eletmod.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.