Édes méreg: a cukor
A kaliforniai egyetem tudósai úgy vélik, a cukor árusítását szabályozni kellene. A cukor ugyanis méreg, így legalább olyan szigorú szabályok szerint kellene árusítani, mint a cigarettát és alkoholt.
A tudósok rámutattak arra, hogy a cukor nem csak hizlal, hanem megbolygatja a test anyagcseréjét, megemeli a vérnyomást, hormonzavarokat okoz, és káros a májra. A károsodás a túlzott alkoholfogyasztással csaknem egyenlő mértékű – mellesleg a szeszes italok készítéséhez szintén van köze a desztilláló cukornak.
A kutatók azt állítják: a cukorfogyasztás következtében évente 35 millióan halnak meg (a cukor fogyasztása az elmúlt 50 évben megháromszorozódott). Arra figyelmeztetnek, hogy a cukros ételek és italok felelősek a betegségekért, beleértve az elhízást, a szívbetegséget, a rákot és a májproblémákat.
A California Egyetem munkatársa, Dr. Laura Schmidt elmondta: céljuk, hogy az emberek ne a cukorban gazdag ételeket válasszák, amelyek sajnos sokszor olcsóbbak, és könnyebb hozzájuk jutni, mint az egészséges ételekhez.
(Daily Mail/eletmod.hu)