Ecclestone Hitlert dícséri és bírálja a demokráciát

A Forma 1-et irányító Bernie Ecclestone szerint Adolf Hitler hatékony volt, s a demokrácia számos ország, így Nagy-Britannia számára nem sok jót hozott.

Ecclestone a The Times című tekintélyes brit lap szombati számának adott interjújában tette ezeket a kijelentéseket. Szavait máris bírálták egyes nagy-britanniai zsidó szervezetek, illetve a kormányon lévő Munkáspárt egyik parlamenti képviselője.

Ecclestone szerint a Nyugat hibát követett el, amikor megbuktatta Szaddám Huszein volt iraki elnököt.
Ecclestone szerint a Nyugat hibát követett el, amikor megbuktatta Szaddám Huszein volt iraki elnököt.

Ecclestone közölte, hogy ő jobban szereti az "erős vezetőket", s példaként Margaret Thatcher volt brit miniszterelnököt, illetve Max Mosley-t, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét hozva fel. Szóba hozta Hitlert is. "Feltételezem, hogy szörnyű ilyet kimondani, de Hitler - eltekintve attól, hogy hagyta magát elragadtatni, s meggyőzni olyan dolgok megtételéről, amelyekről nem tudom, valóban meg akarta-e csinálni, vagy sem - sok embert irányíthatott, s hatékony lehetett" - mondta. Egyben hozzátette: Hitler "a végén veszített, s így azután nem is volt nagyon jó diktátor".

Ecclestone szerint a Nyugat hibát követett el, amikor megbuktatta Szaddám Huszein volt iraki elnököt. Szerinte ugyanis "ő volt az egyetlen, aki képes volt azt az országot ellenőrizni." Ami pedig barátját, Max Mosley-t illeti, Ecclestone szerint ő jó miniszterelnök lenne. A jelenlegi és az előző brit kormányfőre utalva közölte: "mindezek az emberek, Gordon Brown-tól Tony Blairig megpróbálnak mindig mindenkinek tetszeni. Max viszont szuperül dolgozna, ő egy jó vezető."

Mosley-t irányítási módszerei miatt sok bírálat éri, s egyesek szintén "diktátornak" tartják. Apja, Sir Oswald Mosley volt az 1931-ben létrejött, majd betiltott brit náci párt alapítója. Tavaly óriási botrányt keltett, hogy a FIA-t 1993 óta irányító brit sportvezető a News of the World című lap beszámolója szerint öt, náci kosztümbe öltözött prostituált társaságában szadomazo orgián vett részt, amelyről egy ötórás szexvideó is készült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.