Éber légi irányító akadályozta meg a balesetet

Légi irányító akadályozta meg a repülőgép balesetét a Ferihegyen tegnap - adta hírül az Airportal.hu

A Liszt Ferenc repülőtér egyik légiforgalmi irányítója akadályozott meg egy balesetet a reptér egyik kifutópályáján. Egy teherszállító Boeing 737-es felszállás előtt elhagyta egyik tankolónyílása fedelét, a szétporladó kerozin könnyen bellobbanhatott volna.

A repülőgépfotósok szakportálja arról számolt be, hogy az izlandi Bluebird Cargo teherszállító Boeing 737-ese éppen felszálláshoz készült a kifutópályán, amikor a hajtómű környékéről füstöt észlelt a pálya mellett dolgozó repülési üzemvezető. Ő szólt a légiforgalmi irányítóknak, akik nem sokkal a biztonságos megállás határán, még a kifutó pálya vége előtt, meg tudták állítani a repülőt. A tűzoltók egy percen belül érkeztek a helyszínre, kimenetkítették a három fős személyzetet és megkezdték a futóművek hűtését.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője elmondta, hogy a repülőgép karbantartás utáni ellenőrző berepülésre készült, amikor nekifutás közben a jobb szárnyán lévő - üzemszerűen nem használt - tankolónyílás fedelét elhagyta. Az innen kifolyó és szétporladó kerozin volt, amit észlelt az üzemvezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.