Ilyen ruhában mennek Rióba az olimpikonok

A 2016. augusztus 6-án kezdődő riói olimpiára készülődés jegyében szerdán a Várkert Bazárban bemutatták, milyen ruhában vesznek részt hazánk sportolói az ötkarikás játékokon.

A Magyar Olimpiai Bizottság aktívan részt vett a tervezés folyamatában. „Szöulban '88-ban megtapasztaltam, hogy a jó sportruházatnak milyen fontos szerepe van az olimpiai sikerekben” – mondta Borkai Zsolt, a MOB elnöke. Hozzátette, hogy azt kérték, a kényelem mellett az összetartozást tartsák szem előtt a kollekció tervezésekor, ugyanakkor a nemzeti jellege is meghatározó legyen.

Kényelem é összetartozás
Kényelem és összetartozás

 

A ruha színvilágában az évtizedek óta megszokott bordó helyett a piros, fehér és a zöld színek köszönnek vissza, de ezeket is halványították, hogy a modern érzést és a riói trópusi világot egyszerre idézzék fel.  

Modern érzés és a riói trópusi világ
Modern érzés és a riói trópusi világ

 

A magyar olimpiai csapatot az 1968-as mexikói olimpia óta öltöztető Adidas több kollekciót tervezett a versenyzőknek, melyeket különböző alkalmakkor viselhetnek. A pódium szettekben vehetik át az érmeket, a presentation modellekben vonulnak majd be, az úgynevezett „village wear” (falusi viselet) pedig az olimpiai faluban időzve hordandó. A ruhákat egyébként a rajongók is megvásárolhatják, ezzel erősítve a szurkolás élményét. 

Korábbi olimpiai bajnokok azokban a melegítőjüket, amiben az eredményhirdetésükön átvették az aranyérmet.
Korábbi olimpiai bajnokok abban a melegítőjükben, amelyben az eredményhirdetésükön átvették az aranyérmet.  

 

A bemutatón korábbi olimpiai bajnokok – Bóbis Ildikó, Dombi Rudolf, Dunai Antal, Fazekas Krisztina, Foltán László, Kovács Antal, Kovács István, Kulcsár Győző, Martinek János, Storcz Botond, Vajda Attila, Varga Tamás, Vörös Zsuzsanna – is feltűntek abban a melegítőjükben, amelyben az eredményhirdetésükön átvették az aranyérmet.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.