Dzsihádista végzett egy magyar származású nővel Abu-Dzabiban

A magyar származású Ibolya Ryant egy bevásárlóközpont vécéjében támadta meg egy csadorba öltözött nő hétfőn. A terrorista hatszor szúrta meg egy konyhakéssel, nem tudták megmenteni az életét.

Ryan Magyarországon született, Romániában nevelkedett, majd az Egyesült Államokba költözött. Ott ment férjhez, egy ideig Denverben éltek, majd elváltak, és a nő Abu-Dzabiba költözött, ahol tanári munkát kapott. Egyedül nevelte tizenegy éves ikerfiait – írja a Daily Mail.

A nőt hétfőn támadta meg egy csadorba öltözött nő az egyik bevásárlóközpont mosdójában. „Hallottam, ahogy valaki azt mondja: Ülj le, vagy megöllek. Hallottam, hogy valaki segítségért kiált. Ekkorra már többen is álltunk a mosdó előtt, és egyikünk hívta a biztonságiakat” – idézi fel a történteket Vithi Cuc, a pláza egyik éttermében dolgozó vietnami nő.

Egy másik szemtanú beszámolója szerint a vérbe fagyott Ryant a mosdók melletti Waitrose brit üzlet bejárata előtt látta.

Pontosan senki sem tudja, mi történt. Ibolya Ryant hatszor szúrta meg konyhakéssel egy csadorba öltözött nő, akit a biztonságiak nem kaptak el, a kamerák felvétele szerint teljesen higgadtan hagyta el a bevásárlóközpont épületét.

Csütörtök este azonban a rendőrség elfogta, és gyilkosság vádjával letartóztatták – közölte az Egyesült Arab Emirátusok belügyminisztere, aki megjegyezte, hogy néhány órával a késelés után a nő bombát helyezett egy amerikai orvos háza elé.

Sheikh Saif Bin Zayed al Nahyan közölte, a nő nem ismerte áldozatait, csupán nemzetiségük miatt esett rájuk a választása. Az orvosnak, Sheikh Saifnak nem esett baja, fia ugyanis észrevette a szerkezetet a ház előtt, és azonnal értesítették a rendőrséget, akik hatástalanították a házilag eszkábált bombát.

Arról, hogy hogyan azonosították az arcát eltakaró nőt, és hogyan akadtak a nyomára, Sheikh Saif, aki egyébként az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnök-helyettese is, nem beszélt.

Ibolya Ryan gyerekeit a helyi hatóságok helyezték biztonságba, amíg el nem utazik értük apjuk.

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.