Leteperték a dzsihádozó utast

Miután a fenti szavakat ordította, és a gép eltérítésével fenyegtőzött, a United Airlines Washingtonból Denverbe tartó járatának fedélzetén utazó utasok lefogták, majd lekötözték az egyik férfit.

Hétfőn éjjel, a Boeing 737-es fedélzetén utazott egy húszas-harmincas éveiben járó fiatalember, aki nem sokkal a felszállás után kiabálni kezdte: „Dzsihád! Dzsihád!”, mire néhány utas azonnal leteperte - írja a Daily Mail.

33 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén a gép visszatért a Washington Dulles nemzetközi repülőtérre, ahol már a biztonságiak várták a férfit, akit addigra ártalmatlanná tettek utastársai. Leszállás után, amikor egy rendőrtiszt közölte vele, hogy el kell hagynia a gépet, a férfi sírva kért elnézést a történtekért. Tettére nem adott magyarázatot, jelenleg kórházban vizsgálják az állapotát.

A gépet alaposan átkutatták, ám sem a pánikkeltő utas kézipoggyászában, sem a bőröndjében, sem a gép fedélzetén nem találtak fegyvert.

A CNN-nek nyilatkozó kormányzati tisztségviselő szerint a férfi előéletében semmi sem utal arra, hogy kapcsolatban állna terrorista csoportokkal. Az érintett szellemi állapotával kapcsolatban nem adtak ki tájékoztatást.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.